Nigeria Police Past Questions and Answers | NPF Past Questions and Answers PDF

Nigeria Police Past Questions and Answers | NPF Past Questions and Answers PDF

If you are preparing or have already been invited for the soon coming Nigeria Police Force Job Recruitment Examination. Then our Updated Nigeria Police Force recruitment past questions and answers in PDF format is for you. 

That is to say, you need to get yourself prepared for the recruitment exam if you really want to work for NPF. However, the Nigeria Police recruitment exam will be a Computer Based Test (CBT) and it will be conducted by the Joint Admission and Matriculation Board (JAMB).

Therefore, the information on this page will guide you on what Nigerian Police Force recruitment test questions and answers are going to look like, especially topics and kinds of questions to expect over the years.

In addition, we’ve received diverse notifications from NPF Applicants for past questions and answers that will be in PDF format. Also, some of our successful Applicants have been sending us testimonies on the tremendous role our Nigerian police past questions and answers played in their Job pursuit, It’s time we hear yours…

Nigerian Police Force Past Questions and Answers
Nigeria Police Force

How to Download the Nigeria Police Past Questions and Answers

The cost of the newly updated NPF Past Questions and Answers is N2,000

So, to get this NPF Past Questions and Answers PDF, follow the procedure:

Firstly, Pay the sum of N2,000 to the bank account below:

Account Name: Anyanwu Innocent Chiebuka
Account No: 2190177328
Bank: Zenith Bank

ONLINE TRANSFER IS ALSO ACCEPTED

Secondly (After payment), send a text to this number 08060833386 containing your full name, email address, and NPF Past Q & A. Once your payment is confirmed, we will send the PDF to your email immediately.

OR

Send a recharge voucher worth N2,500 with your full name, email address, and NPF Past Q & A. We will send the PDF to your email immediately.

What to Expect in the Nigerian Police Recruitment Test

The Nigerian Police Force (NPF) aptitude test questions from the previous years always consist of thematic areas in English Language, Mathematics, general knowledge plus current affairs. However, these questions will come in different sections.

In addition, the importance of the NPF aptitude test is to ascertain if you possess the academic skills needed for you to function as a Police Officer. On the other hand, failing the aptitude test automatically disqualifies one from the recruitment process. Therefore, you must try your possible best to do well in this recruitment test. By preparing with these comprehensive past questions.

Helpful Tips For Success In Nigeria Police Recruitment Test

Treat the test as you would any other exam in the beginning. Additionally, complete the exam quickly and precisely.

Set a strict time limit for the greatest amount of time you can spend on each question.

Additionally, complete as many questions as you can in the allotted time.

Below are Some Nigeria Police Recruitment Sample Questions and Answers 1 – 10

1) When was Nigeria Police Force(NPF) established?
ANSWER: 1930

2) What is the objective of the Nigeria Police Force?
ANSWER: The Nigeria police force’s objective is to enhance the quality of life in our country by working in partnership with the community and in accordance with constitutional rights to enforce the laws, preserve the peace, reduce fear and provide for a safe environment.

3). What is the Nigeria police force motto?
ANSWER: the police are your friends

4) What is the name of the Current Nigeria Police Force IGP?
ANSWER: IGP Usman Alkali Baba

5) Who is the present Chief of Defence Staff?
ANSWER: General Lucky Irabor

6). What is the full meaning of NPF?
ANSWER: Nigeria Police Force

7). What is the Full Meaning of IGP?
ANSWER: Inspector General of Police

8). Who is the current Senate president of Nigeria?
ANSWER: Senator Ahmed Lawan

9). What year was Nigeria Police reorganized into 7 area commands?
ANSWER: 1986

10). When did Nigeria get her independence?
ANSWER: 1 October
1960

NPF Past Questions and Answers 11 – 21

11). Name the government agencies that supervise the affairs of the Nigeria police force?
ANSWER:
i). The Police service Commission (PSC)
ii). Ministry of police affairs
iii). The Nigeria police council(NPC)

12). When did Nigeria become a Republic?
ANSWER: 1 October 1963

13). What is the staff strength of the Nigeria police force?
ANSWER: 371,800 officers

14). Name the 7 area Commands of the Nigeria police force?
ANSWER: (Adamawa, Gombe, Jigawa, Kano, Katsina, Lagos, Ogun.)

15). what year did Nigeria civil way started and ended?
ANSWER: Started 1967 and ended 15th Jan. 1970

16). who is the first Executive president of Nigeria?
ANSWER: Alh. Shehu Shagari

17) Which year was the Nigeria flag designed and who designed it?
ANSWER: Nigeria flag was designed by Mr
Taiwo Akinkumi in 1959

18) Who is the current Speaker of Nigeria House of Representative?
ANSWER: Femi Gbajabiamila

19) what is the Current population of Nigeria?
ANSWER: 183 million

20) Who is the First Inspector General of Police in Nigeria?

ANSWER: Louis Edet

21) How many local government do we have in Nigeria?

ANSWER: There are 774 local governments in Nigeria as written in the Nigerian Constitution 1999.

To sum up, Quickly follow the instructions above, so you can get the complete Nigerian Police past questions and answers, delivered to the inbox of your email. Also, feel free to leave a comment in the comment section. Also, endeavour to share this “Nigeria Police Past Questions and Answers | NPF Past Questions and Answers PDF” to help your friends have access to this information.

44 thoughts on “Nigeria Police Past Questions and Answers | NPF Past Questions and Answers PDF”

  1. Pingback: Nigeria Police Force Past Questions and Answers (How to Download) - Jobs Mayor
  2. Am in treated in being a police woman,I have Passion for the job I feel like if am not a police woman am not yet complete,pls how can I get the past exam question and answer, I will be great full,if my question is being acknowledge.thanks

    Reply
  3. This is a wonderful platform to easily get updated and comprehensive police recruitment past questions and answers.

    I received mine immediately after making payment.

    Reply
    • Christopher bawa can u please send me the past question i beg for it for sake of God,please if u can help me with that pdf

      Reply
  4. Thanks a lot Mr Innocent for keeping to your words and sending the police past questions with answers.

    Reply
  5. please sir notify me when screaming started, and sir I want you to sent me the past question paper please

    Reply
  6. Please I need the full past question and answers for police recruitment aptitude test through this email: torkuleseember@gmail.com

    Reply

Leave a Comment