Download ANSU Post UTME Past Questions and Answers – PDF Format

Download ANSU Post UTME Past Questions and Answers – PDF Format

The time has come for Candidates that met the Anambra State University, Uli cut-off mark. At the Joint Admissions and Matriculation Board (JAMB) exam write ANSU Admission Screening /Aptitude Test.

If you have been asking questions on what to read for this Post UTME and score very high. In order to gain admission into any Department you have chosen at ANSU, then you are at the right place.

We provide an updated version of Chukwuemeka Odumuegwu Ojukwu University Post UTME Past Questions and Answers, which is in PDF format.

These are the official Post-UTME Past Questions and answers of the Anambra State University (ANSU) for candidates intending to write Post-UTME. Into Faculties of Arts, Law, Social Science, Education (Arts) and Faculties of Medicine, Engineering, Science, Agriculture, And Science Education.

ANSU Post-UTME usually lasts for 1 hour

All questions carry equal marks. Do not waste time on any question but ensure you attempt all questions.

ANSU Banner and Logo

How to Get the ANSU Post UTME Past Questions and Answers

You can gain access to more post UTME past questions and answers. For Different Schools HERE.

To Get ANSU Aptitude Test Past Questions and Answers, Follow the Procedure:

Firstly, Pay the sum of N3,000 to any of the accounts below:

Account Name: Anyanwu Innocent Chiebuka
Account No: 0022008619
Bank: Access Bank

Account Name: Anyanwu Innocent Chiebuka
Account No: 2190177328
Bank: Zenith Bank

ONLINE TRANSFER IS ALSO ACCEPTED

Secondly (After payment) send a text to this number 08060833386 containing your full name, email address, ANSU Post-UTME Past Q & A, and the name of your faculty. Once your payment is confirmed, we will send your PDF to your email immediately.

OR

Send a recharge voucher worth N3,500 with your full name, email address, ANSU Post-UTME Past Q & A, and the name of your faculty, We will send your E-book to your email immediately.

Sample of COOU (ANSU) Post UTME Past Questions and Answers

Choose the correct options to fill the gaps in the three questions below.

  1. I don’t understand what exactly you were saying. What is the name of the subordinate clause in this sentence? (a) Adverbial Clause (b) Nominal Clause (c) Adjectival Clause (d) Interrogative Clause
  2. Are you going to Lagos___your car? (a) with (b) in (c) through (d) by
  3. Another name for a relative clause is _ (a) Adverbial clause (b) Infinitive Clause (c) Adjectival Clause (d) Relational Clause
    Choose from options A-D the word or phrase that is nearest in meaning to the word underlined.
  4. My efforts at making her see my point was rebuffed. (a) embraced (b) antagonized (c) snubbed (d) successful
  5. He is a lout and can’t be relied upon at all. (a) shifty (b) thug (c) unserious (d) liar
  6. The speech was delivered with great trepidation. (a) fear (b) dexterity (c) power (d) creativity
  7. He cannot hide his aversion to Kemi’s unrepentant behavior. (a) Abhorrence (b) sadness (c) ignominy (d) moodiness
  8. My sister is known by everybody to be scurrilous. (a) pleasant (b) vituperative (c) active (d) inactive
    Choose from options A-D the word opposite in meaning to the underlined word.
  9. The criminal’s answers to the questions during interrogation were evasive. (a) harsh (b) outspoken (c) clever (d) direct
  10. I guess he is indifferent to our plans to rid Nigeria of societal ills. (a) interested in (b) bothered (c) opposed to (d) not interested in
  11. The girl is very somber in her style of dressing. (a) solemn (b) pleasant (c) provocative (d) exposing
    Select from the options A-D the correct meaning of the idiom underlined.
  12. The manager behaved as if he had bats in the belfry. (a) he was pleasant (b) he had strange ideas (c) he was speechless (d) he was angry
  13. I learned Agnes was off-color this morning. She was not in class. (a) busy somewhere else (b) not able to wake up early enough (c) not in her right mind (d) not in good health

Fill in the spaces in the passage below with the appropriate words.
One needs to observe the 14 of the 15 to appreciate how interesting it can be. I witnessed a land 16 many years back. The 17 had 18 those who sold him a piece of land to court for 19 on his land. Appearing for the defendants the 20 argued that the land had been lying untouched for over thirty years and had become a hideout for social miscreants.
A
B
C
D
14.
Work
proceedings
hearing
Working
15.
Law
document
War
Ruling
16.
Quarrel
Law
Matter
Case
17.
Plaintiff
defendant
Accused
criminal
18.
Arrested
Sued
Fought
prosecuted
19.
Trespassing
claiming
Building
working
20.
legal luminary
plaintiff
Defence
Counsel
Criminal
Choose from the options A-D the appropriate verb that best completes the following sentences.

  1. Although she suffered a lot of hardship she still __(a) gloated (b) glowed (c) flowed (d) splashed
  2. Our plane _ down at Aminu Kano international Airport at exactly 12 midnight. (a) landed (b) descended (c) got (d) touched
  3. The disease was _ very rapidly in the community. (a) widening (b) catching people (c) spreading (d) raging
    Choose from the options A-D the correct spelling.
  4. (a)embaras (b) embarass (c) embarras (d) embarrass
  5. (a) conterfit (b) contertiet (c) counterfeit (d) counterteet

ANSWERS TO THESE ENGLISH LANGUAGE ANSU (COOU) PAST QUESTIONS
1B 2A 3C 4B 5A 6A 7A 8B 9D 10A 11D 12B 13C 14B
15A 16D 17A 18B 19A 20C 21B 22B 23C 24D 25C

  1. ANSU Post UTME Registration Portal | COOU Post UTME 2022/2023
  2. COOU Admission List 2022/2023 | How to Check ANSU Admission List

Lastly, don’t hesitate to share your thoughts on this “Download ANSU Post UTME Past Questions and Answers – PDF Format” via the comment section. And candidates that would like to get the latest Admission List plus Post UTME updates, should simply subscribe for our free email updates. Or Bookmark our ” Admission” category and always check back.

Leave a Comment