Nigeria Police Force (NPF) Past Questions and Answers for Recruitment Exam

Nigeria Police Force (NPF) Past Questions and Answers for Recruitment Exam

Nigeria Police Force (NPF) Past Questions and Answers for Recruitment Exam

If you are preparing or has already been invited for the soon coming Nigeria Police Force Job Recruitment Examination, then our Updated Nigeria Police Force (NPF) Past Questions and Answers in PDF format for Job Aptitude Test is for you. Now you need to get yourself prepared for the Exam if you really want to work for Nigeria. The Exam will be a Computer Based Test (CBT) and it will be Conducted by the Joint Admission and Matriculation Board (JAMB).

This page will guide you on how Nigerian Police Force screening test questions is gonna look like, especially topics and kinds of questions to expect, over the years, we’ve received divers notifications from NPF Applicants for past questions and answers. Also, some of our successful Applicants has been sending us testimonies on the tremendous role our police recruitment past questions and answers played in their Job pursuit, Its time we here yours…

Nigerian Police Force Past Questions and Answers

How to Download the Nigeria Police Force (NPF) Past Questions and Answers

The cost of the newly updated NPF Past Questions and Answers is N2,000

To get the NPF Past Questions and Answers, follow the procedure:

1. Pay the sum of N2,000 to any of the accounts below:

Account Name: Anyanwu Innocent Chiebuka
Account No: 0022008619
Bank: Access Bank

Account Name: Anyanwu Innocent Chiebuka
Account No: 0238636153
Bank: GTBank

ONLINE TRANSFER IS ALSO ACCEPTED

After payment, send a text to this number 08060833386 containing your full name, email address and NPF Past Q & A. Once your payment is confirmed, we will send the PDF to your email immediately.

OR

2. Send a recharge voucher worth N2,500 with your full name, email address and NPF Past Q & A. We will send the PDF to your email immediately.

Below are Some Nigeria Police Force Recruitment Sample Questions and Answers;

1) When was Nigeria Police Force(NPF) established?
ANSWER: 1930

2) What is the objective of the Nigeria Police Force?
ANSWER: The Nigeria police force objective is to enhance the quality of life in our country by working in partnership with the community and in accordance with constitutional rights to enforce the laws, preserve the peace, reduce fear and provide for a safe environment.

3). What is the Nigeria police force motto?
ANSWER: the police are your friends

4) What is the name of the Current Nigeria Police Force IGP?
ANSWER: IGP Ibrahim Idris Kpotun

5) Who is the present Chief of Defence Staff?
ANSWER: Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin

6). What is the full meaning of NPF?
ANSWER: Nigeria Police Force

7). What is the full Meaning of IGP?
ANSWER: Inspector General of Police

8). Who is the current Senate president of Nigeria?
ANSWER: Sen. Bukola Saraki

9). What year was Nigeria Police reorganized into 7 area command?
ANSWER: 1986

10). When did Nigeria get her independence?
ANSWER: 1 October
1960

11). Name the government agencies that supervise the affairs of the Nigeria police force?
ANSWER:
i). The Police service Commission (PSC)
ii). Ministry of police affairs
iii). The Nigeria police council(NPC)

12). When did Nigeria become a Republic?
ANSWER: 1 October 1963

13). What is the staff strength of the Nigeria police force?
ANSWER: 371,800 officers

14). Name the 7 area Commands of the Nigeria police force?
ANSWER: (Adamawa, Gombe, Jigawa, Kano, Katsina, Lagos, Ogun.)

15). what year did Nigeria civil way started and ended?
ANSWER: Started 1967 and ended 15th Jan. 1970

16). who is the first Executive president of Nigeria?
ANSWER: Alh. Shehu Shagari

17) Which year was Nigeria flag designed and who designed it?
ANSWER: Nigeria flag was designed by Mr
Taiwo Akinkumi in 1959

18) Who is the current Speaker of Nigeria House of Representative?
ANSWER: Femi Gbajabiamila

19) what is the Current population of Nigeria?
ANSWER: 183 million

20) Who is the First Inspector General of Police in Nigeria?

ANSWER: Louis Edet

21) How many local government do we have in Nigeria?

ANSWER: There are 774 local governments in Nigeria as written in the Nigerian Constitution 1999.

25 thoughts on “Nigeria Police Force (NPF) Past Questions and Answers for Recruitment Exam”

  1. Pingback: Nigeria Police Force Past Questions and Answers (How to Download) - Jobs Mayor
  2. Am in treated in being a police woman,I have Passion for the job I feel like if am not a police woman am not yet complete,pls how can I get the past exam question and answer, I will be great full,if my question is being acknowledge.thanks

  3. This is a wonderful platform to easily get updated and comprehensive police recruitment past questions and answers.

    I received mine immediately after making payment.

    • Christopher bawa can u please send me the past question i beg for it for sake of God,please if u can help me with that pdf

  4. Thanks a lot Mr Innocent for keeping to your words and sending the police past questions with answers.

  5. please sir notify me when screaming started, and sir I want you to sent me the past question paper please

Leave a Comment